Den lille sommerfugl flyver endnu

Bjørn Tidmand begyndte sin musikalske løbebane i Københavns Drengekor under Mogens Wøldike. Allerede som helt ung begyndte han at optræde med sin guitar på københavnske restauranter og natklubber.

I 1957 medvirkede Bjørn Tidmand for første gang på TV i de dengang så populære udsendelser "Soldaterstafetten", og to år senere debuterede han på plade med en dansk version af ”Only Sixteen”.

Bjørn Tidmand blev landskendt med to fremgangsrige deltagelser i det Danske Melodi Grand Prix. I 1963 blev han nummer to med "Amiga mia", og i 1964 fik han så sit helt store gennembrud med vindermelodien "Sangen om dig".

Så fulgte en ubrudt række af pladehits, lige fra ”Nu ta’r jeg til Dublin”, ”Brænd mine breve” og ”Lille sommerfugl” til ”Når det bli’r sommer igen” og ”Rosen er rød min ven”. Sammen med sin gode ven og kollega Gustav Winckler havde Bjørn Tidmand i midten af 70’erne sit eget TV-show "Mellem to stole", og frem til midten af 90’erne blev det til flere topplaceringer på hitlisterne med "Snevalsen", "Hallo Mary Lou" og "Der er intet i verden som min pige".

I hele sin karriere har Bjørn Tidmand været fast inventar på Dansktoppen og i Giro 413. Det er blevet til guld-, sølv- og platinplader og flere årtier som en af Danmarks mest elskede sangere og konferencierer.

I 1977 havde Bjørn Tidmand fornøjelsen af at optræde sammen med den legendariske crooner Bing Crosby, da de var inviteret til et stort TV-show i Oslo i forbindelse med fejringen af 100 års jubilæet for grammofonens opfindelse. Det var samtidig mødet mellem to Disney-sangere, som begge for altid vil blive husket for hver sin klassiske udgave af ”Når du ser et stjerneskud”.

Af andre udenlandske stjerner har Bjørn Tidmand også optrådt sammen med bl.a. Julio Iglesias, Maurice Chevallier og Mireille Mathieu.

I de seneste år har Bjørn Tidmand kastet sig over vise-genren. Derfor var det helt naturligt at hans sidste CD-udgivelse, som kom i 2010, skulle være en samling af viser skrevet af Poul Feldvoss og Finn Jørgensen - og med den passende titel ”Horisonter”.

Bjørn Tidmand er stadigvæk aktiv og holder meget af at underholde med sin guitar. Ud over de gamle slagere omfatter repertoiret både viser og foredrag om alle de mange spændende år i branchen.

Vidste du at
Bjørn Tidmand ...

  • er født 24. januar i 1940
  • startede sangkarrieren i Københavns Drengekor
  • som dreng dyrkede redskabsgymnastik
  • var i flyvevåbnet som radioteknikker
  • som ung var ekspedient i et stormagasin, assistent i et forsikringsselskab og sælger for en sølvsmed
  • er ivrig bridgespiller
  • tidligere har boet både i Aalborg (slutningen af 60'erne) og 20 år i Aarhus, men nu er bosat i København